Bine ati venit! :: Primaria Denta ::

Cuvant inainte 

      

      Aderarea României la Uniunea Europeană la 1 Ianuarie reprezintă  cel mai importat eveniment politic pentru ţară, din anul 1989 până în prezent,  implicând un efort considerabil din partea guvernului şi al cetăţenilor, dar care va aduce beneficii semnificative pe termen lung, consolidând democraţia şi prosperitatea.

     Totodată noul statut al României, de stat membru al Uniunii Europene, reprezintă una dintre cele  mai îndrăzneţe  provocări la care comunitatea localităţii Denta nu poate rămâne deloc indiferentă. 

      Politica actuală a Uniunii Europene este concentrată pe dezvoltarea durabilă a societăţii din toate punctele de vedere. Pentru aceasta ea pune la dispoziţia statelor membre diverse instrumente financiare, menite a-şi rezolva problemele economice şi sociale.

       Pentru a atrage aceste fonduri în vederea finanţării de proiecte de dezvoltare locală, pentru că realizarea obiectivelor îndrăzneţe pe care le dorim nu se pot realiza fără o viziune, fără un plan al viitorului, este bineînţeles necesară elaborarea unei strategii de dezvoltare locală durabilă a comunei Denta.

      Realizând împreună strategia locală  vom da cetăţenilor acestei comune  posibilitatea de a-şi aduce contribuţia la creşterea gradului de bunăstare, de a lua atitudine şi de a avea un cuvânt de spus, acţionând împreună cu toate sectoarele comunităţii pentru a crea un viitor cât mai durabil.

       Trebuie să asiguram generaţiilor care ne vor urma posibilitatea de a se bucura de minimum de cerinţe pentru o viaţă sănătoasă.

     Pentru a nu da greş în îndeplinirea acestei responsabilităţi istorice, am realizat acest document, "Strategia de Dezvoltare Durabilă a comunei Denta" care să poată prezenta în mod realist începutul unei etape importante în care vor putea fi soluţionate lipsurile şi vor contribui la dezvoltarea unei comune democrate cu valenţe europene.

 

     De acum totul depinde de noi, locuitorii comunei Denta.

 

                             

                                                                      Primarul comunei  Denta ,

                                                                            Iacob Slavoliub 

   

Update 15.08.2011